FAQ

Wat is Oorspronkelijk Koken? Oorspronkelijk Koken is het koken zoals het in het verleden gebeurde, op houtvuur. Het koken op houtvuur doen we tijdens de workshop op verschillende manieren, met gietijzeren pannen (o.a.Dutch Ovens) op bakplaten of rechtstreeks op/in het vuur of de kolen .

Oorspronkelijk koken is ook ambachtelijk koken. Vers en zoveel mogelijk in het seizoen.


Wie geeft de workshops? De workshops van De Vuurmeester worden gegeven door Christian Boomker, De Vuurmeester. Christian is oud-wereldkampioen Snertkoken, won in 2016 de Lidl Stampioenschappen, is lid en oprichter van “Bad to the Bone” het “Beste Culinaire BBQ team van Nederland 2018 en 2019” en is een erkend leermeester voor de keuken.

Naast zijn werk als kok kookt Christian al jaren op houtvuur en met gietijzer. Oorspronkelijk Koken, zoals hij het zelf noemt.

Waar vinden de workshops plaats? De workshops vinden plaats bij de Borgerswoldhoeve, Flora 2, 9646 LW in Veendam. Een workshop begint om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur, houdt rekening met enige uitloop.

Hoe gaat zo’n workshop in zijn werk? Tijdens de workshop worden er verschillende gerechten bereid en geproefd wanneer deze gereed zijn. Zo hebben we de meeste tijd om te koken. Er zijn materialen aanwezig, maar als je het prettig vindt om met je eigen materiaal te koken dan is dat geen probleem!

Ik/we komen niet uit de buurt, is er de mogelijkheid om te overnachten? Vanaf April is er de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief te overnachten op camping ‘t Nije Hof. Op deze camping is het toegestaan om op open vuur te koken! Vermeld bij de reservering dat je een workshop bij De Vuurmeester volgt.

Is het mogelijk om een workshop op een andere locatie te doen? In overleg kunnen we een workshop ook op een andere locatie geven. Neem hier voor contact met mij op.

Kunnen we ook een workshop plannen op een andere datum? Dat is in overleg zeker mogelijk. Ook hier voor kun je contact met mij opnemen.